مقاله های خودرو

علائم خرابی شمع و وایر

علائم خرابی شمع و وایر

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5930″ img_size=”800*500″ alignment=”center” style=”vc_box_shadow”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

علائم خرابی شمع و وایر

طبعیتا اگر مدتی است مسئولیت حفظ و نگهداری خودرویی را بر عهده دارید تجربه  تعویض شمع و وایر خودرو را داشته اید . به طور کلی سیستم اتومبیل مثل بدن انسان میماند . هر عضوی که در آن وجود دارد به نوبه خود میتواند در زمان مشخص مهمترین وظیفه را بر عهده داشته باشد . یکی از قطعات حساس موتور ماشین نیز  شمع و وایر است که وظیفه برق رسانی و  زمینه سازی جهت ایجاد جرقه را بر عهده دارد .اغلب خودروهای مدرن ۴ شمع و وایر دارند که وجود خلل در هر یک یا چند شمع یا وایر میتواند علائم خرابی شمع و وایر را در بازه زمانی کوتاهی به سمت راننده بروز دهد . همراه مکانیک سیار وحید باشید با نشانه های خرابی شمع و وایر خودرو و ۴ نشانه زمان تعویض شمع و وایر

خدمات مکانیک همراه را بشناسید

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5931″ img_size=”500*500″ alignment=”center” style=”vc_box_shadow”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

۵ علائم خرابی شمع و وایر

خراب شدن شمع و وایر ماشین رایج ترین نشانه ای که همراه خود دارد لرزش خودرو است که به دلیل اختلال در برق رسانی صحیح به لرزش خودرو ختم میشود . این ۵ نشانه عبارتند از :

  • سیاه شدن سر شمع ها
  • هشدار به راننده از طریق چراغ چک
  • خلل روشن شدن در زمان استارت زدن
  • لرزش شدید ماشین چه در حالت توقف کامل و چه در حین حرکت
  • شتاب نگرفتن خودرو
تعویض شمع و وایر در محل  با همراه مکانیک

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

۱. سیاه شدن سرشمع ها

واضح ترین علامتی که هر راننده میتواند جهت اطمینان کامل به آن مراجعه کند سیاه شدن شمع ها میباشد . تنها کافیست تا با استفاده از آچار بکس مخصوص شمع ها را با کرده و چک کنید تا ببینید وضعیت ته شمع درگیر شده با کویل چه وضعیتی دارد

۲. هشدار چراغ چک

یکی دیگر از  مفهوم روشن شدن چراغ چک علائم خرابی شمع و وایر میباشد که نشان دهنده وضعیت اتصال یا کیفیت کار شمع و وایر است . برای تشخیص و رفع این گزینه باید :

  • با تست دیاگ تشخیص دهید که روشن شدن چراغ چک مرتبط با شمع و وایر است یا خیر
  • ( تست دیاگ مکانیک سیار را امتحان کنید )
  • هر ۲۰ هزار کیلومتر یک بار شمع و وایر را کامل تعویض کنید
  • ( از شمع  وایر با کیفتی استفاده کنید  )

۳. مشکل استارت خوردن

وقتی با سویچ کردن استارت میزنیم عملیات برق رسانی از برق ذخیرده شده باتری آغاز میگردد . برق به سمت وایر و از طریق شمع ها به کویل و  محفظه احتراق میرسد . در این بین اگز یکی از قطعات ذکر شده وظیفه خود را به درستی انجام ندهد ما در همان لحظه استارت مشکل را حس خواهیم کرد . از دیگر  علائم خرابی شمع و وایر میتواند همین گزینه باشد که ما پیشنهاد میکنیم  :

  •  در صورت مشاهده استارت نخوردن از استارت مکرر خودداری کنید
  • سرویس های دوره ای خودرو را مد نظر قرار دهید

۴. شتاب نگرفتن خودرو

این گزینه هم میتواند از علائم خرابی شمع و وایر باشد و هم مرتبط با هوای ورودی موتور ، مشکل پدال ها و ریگلاژ ، مشکل خفگی فیلتر  و کلی موارد دیگر که تشخیص قطعی را برای راننده سخت میکند .

خدمات سرویس دوره ای خودرو

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

شمع خودرو چیست ؟

عملکرد صحیح اجزای  درون خودرو باعث می شود که اتومبیل به نحو احسن کارایی داشته باشد از قطعات بسیار مهم در هر اتومبیلی شمع خودرو می باشد که وظیفه جرقه زنی و در نتیجه روشن نمودن خودرو را به عهده دارند این قطعه تشکیل شده از الکترود , واشر ها, عایق چینی و….بوده که در بالای محفظه احتراق تعبیه شده است شمع ها از یک سو جریان ولتاژ بالای برق را گرفته و از سویی دیگر با جرقه زنی در محفظه احتراق موجب انفجار بخار فشار می شود و در انتها نیز نیروی لازم برای روشن و حرکت دادن اتومبیل تأمین می گردد .

  • انواع شمع خودرو
  • دلایل خرابی شمع ها
  • علایم خرابی شمع های خودرو
  • تست شمع های خودرو

انواع شمع خودرو

شمع های سرد

این نوع شمع خودرو دارای پایه های کوتاه بوده تا در اثر جرقه زنی از گرمای ایجاد شده بکاهد همچنین برای موتورهایی با دمای بالا ساخته شده اند .

شمع های گرم

این نوع برخورداراز پایه های بلندتری بوده تا گرما را دیرتر از دست بدهد همچنین برای موتورهایی با دمای پایین ساخته شده اند .

شمع های پلاتینیومی

جنس این گونه از شمع ها با توجه با نامش از آلیاژ پلاتینیوم است و تحمل دما تا ۲۵۰۰ درجه سانتی گراد را داشته و می توانند صد هزار کیلومتر کارایی داشته باشند و همچنین کیفیت و مدت عمر بالایی دارند .

شمع های نیکلی یا مسی

این نوع نیز از جنس نیکل ساخته شده اما بر خلاف پلاتینیوم عمر کوتاهی دارند .

شمع های چند الکترودی

شمع های الکترودی از مدت عمر بالایی برخوردار بوده زیرا حاوی چندین الکترود منفی است و پس از هر بار جرقه زنی هر الکترود منفی خوردگی پیدا نموده و جایگزین آن نیز نزدیکترین قطر مثبت می گردد .

شمع های ایردیومی

الکترود مثبت شمع های این نوع از ایریدیوم بوده و در مقایسه با نوع پلاتینیومی عمر بیشتری دارد .

دلایل خرابی شمع ها

  • گرم شدن بیش از اندازه شمع ها
  • نشت روغن و آلودگی شمع خودرو با روغن
  • انتشار بیش از حد کربن بر روی سر شمع ها

علایم خرابی شمع های خودرو

  • خرابی وایر خودرو و ترک روکش پلاستیکی روی آن
  • ایجاد مشکل در روشن شدن خودرو
  • مشکل در احتراق مخلوط سوخت و هوای خودرو
  • ایجاد لرزش در حالت درجاتأخیر شتاب گیری خودرو
  • روشن شدن سخت خودرو
  • افزایش سوخت اتومبیل

تست شمع های خودرو

چطور می توان فهمید که شمع خودرو خراب و معیوب است و چگونه شمع ها را چک کنیم ؟ رنگ قهوه ای روشن در نوک شمع ها نشان دهنده موتور سالم می باشد و مشاهده این رنگ نشان دهنده این است که در موتورها مشکلی وجود ندارد در صورتی که روی عایق سرامیکی دوده تیره رنگ مشاهده نمودید یعنی اینکه بنزین زیادی وارد سیلندر شده و مقداری از نمی سوزد به همین دلیل باید آن را طوری تنظیم نمود که بنزین به طور کامل بسوزد وجود لکه های سفید روی بدنه سرامیکی نشان دهنده روغن سوزی است شمع های سالم رسوبی ندارند , الکترود شمع های کهنه گرد بوده و به سمت پایین خم می شوند همچنین نقطه های کوچک و سیاه روی شمع ها نشان دهنده احتراق ناقص است و در شرایط بدتر ممکن است عایق سرامیکی شمع ترک خورده و یا پاره شود .

تعویض سنسور اکسیژن در محل

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

علت نرسیدن برق به شمع ماشین

خودروهایی که با سوخت های فسیلی کار می کنند برای عملیات احتراق درون موتور نیازمند قطعه ای بوده که این عمل را انجام دهند این عمل وظیفه شمع خودرو است بعد از مکش سوخت با سیلندر و ترکیب آن با هوا وظیفه شمع بوده که با جرقه زدن انرژی لازم را تولید نماید در ادامه این انرژی توسط دیگر قطعات مکانیکی موجب به حرکت درآوردن خودرو می شود شمع یکی از مهم ترین فرآیند ها در عمل احتراق محسوب شده و از عایق چینی , الکترود , واشر و دیگر قسمت ها تشکیل شده است در صورتی که برق به شمع نرسد عمل احتراق نیز صورت نمیگیرد در ادامه به دلایل روشن نشدن خودرو , سالم بودن شمع و علت نرسیدن برق به شمع ماشین می پردازیم .

  • مهم ترین دلایل روشن نشدن خودرو
  • شمع ماشین سالم چه علایمی دارد ؟
  • علت نرسیدن برق به شمع ماشین
  • علت خرابی کوئل چیست ؟

مهم ترین دلایل روشن نشدن خودرو

  • بنزین به موتور نرسد
  • نرسیدن برق به شمع خودرو برای ایجاد جرقه
  • عدم درستی ترکیب هوا و بنزین در موتور
  • کد سویچ ماشین شناسایی نشود .

شمع ماشین سالم چه علایمی دارد ؟

شمع خودرو از لحاظ طراحی بسیار حساس بوده و علاوه بر تولید جرقه با ولتاژ ۱۲۰۰۰ ولت باید دمای بالای درون سیلندر و فشار ۴۰ اتمسفری را تحمل نماید این شرایط را شمع در هر سیکل کاری تجربه می نماید علایم شمع سالم شامل نوک سفید خاکستری یا زرد متمایل به خاکستری الی قهوه ای است دامنه حرارتی صحیح بوده , سیستم سوخت و برق تنظیم و موتور ریپ نمی زند , ساسات عملکرد درستی داشته و اثری از مکمل های سربی بنزین ویا دیگر ترکیبات روغن موتور روی سطح چینی وجود ندارد .

علت نرسیدن برق به شمع ماشین

دلایل و علت نرسیدن برق به شمع خودرو و روشن نشدن ماشین می تواند بسیار متفاوت باشد که از جمله آنها می توان به خرابی کویل , خرابی وایر و قطع شدن اتصالات کوئل اشاره نمود برای مطمئن شدن از شمع ها را باز نموده بدنه شمع را به بدنه ماشین و سر ان را به وایر اتصال نمایید هنگام استارت زدن باید بتوانید جرقه های بین الکترود را مشاهده کنید در صورت دیدن جرقه نمی تواند دلیل ان خرابی کوئل و قطعی اتصالات باشد اما در صورت دیدن جرقه احتمالا مشکل از اتصالات کوئل و وایر باشد در صورت درست بودن اتصالات ممکن است اشکال از سنسور موقعیت موتور ecu و یا کامپوتر مرکزی باشد .

علت خرابی کوئل چیست ؟

گفتیم که یکی از مهم ترین دلایل و علت نرسیدن برق به شمع ماشین خرابی کوئل است یکی از مهم ترین دلایلی که باعث می شود کوئل خراب شده و ممکن است که قطعه بسوزد با توجه به اینکه کوئل ها از عایق های زیادی ساخته شده اند اما با این حال در برابر گرما و فشار جریان برق دچار مشکلاتی می شوند در صورت استفاده طولانی مدت از این قطعه بدون شک خراب می شود در صورتی که عملکرد باتری صحیح نباشد تقویت برق توسط کوئل به درستی صورت نمیگیرد به علاوه ممکن است یک سری اتصالات نامناسب به وجود آبد که موجب خرابی این قطعه شود .باز ماندن سوئیچ به مدت طولانی موجب سوختن سیم پیچ ها و نیم سوز شدن آنها می شود .

تعویض باتری در محل با امداد باتری

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

2 نظر در “علائم خرابی شمع و وایر

  1. مجتبی گفت:

    ازهمه لحاظ عالی بود.ممنونن

  2. hoomansalimkhah گفت:

    سلام وقت بخیریهوسال داشتم هردوماه دارم شمع وایرعوض میکنم سنسوراکسیژنم عوضدکردم هرمکانیکی میبرم کسی نمیتونه بفهمه دردماشین پرایدم چیه خسته شدن ازبس شمع وایرعوض کردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *