عمر مفید باتری چقدر است ؟
باتری ماشین وظیفه ذخیره سازی نیروی التریکی و انتقال آن به بخش های مختلف ماشین درمواقع مورد نیاز را بر عهده دارد . این باتری میتوان از نوع باتری اتمی و یا باتری اسیدی باشد که بسته به عوامل تعیین کننده عمر مفید باتری میتوان محاسبه کرد در شرایط استاندارد عمر مفید باتری چقدر است . شرایط مختلفی برای محاسبه تقریبی عمر مفیدی باتری باید در نظر گرفت . حتی فاکتورهایی که ارائه میکنیم ممکن است خود بسته به شرایط دیگری باشند . مثلا اگر فروشنده عمر مفید باتری خودرو فروخته شده را ۵۰۰۰۰ کیلومتر تخمین زد بدانید که خود این عدد کیلومتر نیز در رانندگی درون شهری و برون شهری متفاوت میباشد . کوییک سرویس وحید در ادامه شما را با ۵ فاکتور تعیین کننده عمر مفید باطری ماشین که و توضیحات کافی آشنا خواهد کرد . همراه ما باشید با اطلاعات بیشتر
فاکتورهای عمر مفید باتری خودرو
در ابتدا مابه چکیده این نکات اشاره میکنیم تا بتوانیم در ادامه بحث هر کدام را جداگانه شرح دهیم . به شما توصیه میکنیم چنانچه به نکات مراقبت از باتری خودرو نیز علاقه دارید صد در صد این نات را دنبال کرده و جدی بگیرید . ۵ فاکتور تعیین کننده عمر مفید باتری وجود دارد که عبارتند از :
- نوع باتری ( باتری اتمی یا سیلد باشد یا باتری اسیدی )
- برند باتری ( باتری های برندهای مختلفی دارند و این مورد میتواند از نظر کیفیت و استانداردهای رعایت شده در عمر مفید باتری اختلاف ایجاد کند )
- شرایط رانندگی ( اصول رانندگی کردن در عمر مفید باطری ماشین اهمیت زیادی دارد که توضیح خواهیم داد )
- مراقبت و نگهداری از باتری ماشین
- وضعیت سلامت و حجم تجهیزات برقی خودرو
۱. تاثیر نوع باتری در عمر مفید باتری
باتری های ماشین از نظر ساختاری دو دسته اند باتری های اسیدی و باتری اتمی . باتری های اسیدی با اسید و آب مقطر شارژ میشوند و باتری های اتمی زمانی که دشارژ میشوند میتوان آن را مجددا شارژ کرده و برای مدتی از آن استفاده مفید داشت . باتریهای اسیدی و اتمی در طول عمر مفید با هم متفاوت میباشند و در ومجموع باتری اتمی خودرو عمر بیشتری دارد که دلایل آن هم به شرح زیر است .
- باتری اتمی واکنش بهتری به درخواست قطعات برقی ماشین میدهد و سالم تر میماند
- باتری اسیدی مدام با خطر سولفاته شدن سر باتری مواجه میشود که نسبت به باتری اتمی خیلی بیشتر است
- باتری اسیدی امکان خالی شدن باتری از مایع در کوتاه مدت را دارد که در باتری اتمی اینگونه نیست و با دشارژ شدن مشخص میشود
- باتری اتمی چشمی باتری دارد که به شما وضعیت سلامت باتری را اعلام میکند
- باتری اتمی متمرکزتر و صفحات آن بهینه تر از باتریهای اسیدی عمل میکند
۲. برند باتری و عمر مفید باتری
مکانیک سیار میگوید : در واقع میتوان گفت که مهمترین معیار تعیین کننده عمر مفید باتری خودرو برند باتری است . باتری های متفرقه هر چقدر هم که به خوبی نگهداری شوند در کوتاه مدت تحت تنش های مختلفی میتوانند به کار خود پایان دهند . کافیست صفحات باتری نتوان نیروی الکتریکی را ذخیره کند تا با علائم زیر پایان عمر مفید خود را به شما نشان دهد
- متورم شدن باتری
- سولفاته کردن سر باتری
- بوی نامطبوع از باتری
- خاموش شدن خودرو در سرعت کوتاه
- روشن نشدن خودرو مخصوصا در هوای سرد
نتیجه گیری : مکانیک سیار وحید به شما پیشنهاد میکند تا چنانچه به دنبال یک باتری مناسب میگردید ابتدا دسته بندی باتری اتمی خودرو را انتخاب کنید و سپس از برندهای برنا باتری ، باتری سوزوکی و باتریهای صبا باتری محصول مورد نیاز خود را در آمپر مناسب تهیه نمایید
۳. تاثیر شرایط رانندگی در عمر مفید باتری
مکانیک سیار میگوید : اهمیت دادن به این موضوع وظیفه هر راننده ایست که عمر باتری را چگونه میتواند تخمین بزند و قبل از مسافرت و هر برنامه تردد دیگری که دارد چگونه وضعیت باتری را چک کند . همانطور که در ابتدای مقاله ذکر کردیم اینکه ما باتری را مثلا بر اساس یک کیلومتر خاصی خریداری کنیم ( که البته امروزه باتری فروشی ها به هیچ وجه روی در هنگام فروش حرفی از این که این باتری چند کیلومتر عمر مفید دارد نمیزنند ) دیدگاه اشتباهی میباشد . عمر مفید باتری در شرایط خاصی میتواند کم یا زیاد باشد . این شرایط عبارتند از :
- وضعیت جاده اعم از پستی بلندیها ، شیب و شرایط نامساعد و….
- رانندگی در داخیل شهر یا بیرون شهر و حجم رانندگی روزانه در ترافیک و سایر تردد های کوتاه مدت
- تعداد استارت زدن های روزانه که روی آغاز بکار باتری و همچنین عمر مفید باتری خودرو تاثیر گذار میباشد
۴. مراقبت و نگهداری از باتری خودرو
مکانیک سیار میگوید : بعد از انتخاب نوع باتری بدانید که مراقبت و نگهداری از باتری خودرو مهمترین معیار تعیین کننده عمر مفید باتری میباشد . ما در قبال نگهداری از قطعات خودرو کاملا مسئل باشیم . یک راننده میتواند در صورت مشاهده هر گونه مشکلات برقی و فنی خودرو آن مشکل را برطرف و یا به مکانیک سیار و یا به تعمیرگاه مراجعه کند . چنانچه راننده مسئولیت خود را در قبال قطعات انجام ندهد مشکلات ریز میتوانند مشکلات بزرگتری و در نهایت به صورت زنجیره ای روی کلیه قطعات موتوری و سایر بخش های خودرو تاثیر مستقیم و غیر مستقیمی بگذارند . مواردی که راننده باید جهت نگهداری از باتری و اهمیت عمر مفید باتری خودرو رعایت کند عبارتند از :
- باتری به باتری کردن اصولی و حفظ سلامت باتری
- تمیزکاری کردن سر باتری و بررسی شل بودن سر باتری ها به صورت هفتگی
- بررسی جعبه محافظ باتری خودرو که در صورت شل بودن خود میتواند در عمر مفید باتری تاثیر منفی داشته باشد
- قرار دادن ماشین در پارکینگ در شرایط نامساعی هوا ( سرمای شدید و بارش های مختلف و یا گرمای بیش از حد )
- شارژ کردن به موقع باتری اتمی و اسیدی پس از مشاهده وضعیت نیاز به شارژ باتری
۵. اهمیت لوازم برقی خودرو در عمر مفید باتری
مکانیک سیار میگوید : این لوازم برقی خودرو است که نیاز به برق و دریافت کمک از باتری خودرو پیدا میکند . چنانچه مشکلات فنی خودرو در یکی از این لوازم بروز دهد و نتواند به خوبی وظیفه خود را انجام دهد بدون شک در برقرسانی کلی ماشین اختلال به وجود آمده و طبیعتا این آسیب ها روی عمر مفید باتری خودرو نی تاثیر خواهد داشت و مواردی که رانندگان باید برای بهینه کردن عمر باطری ماشین رعایت کنند عبارتند از :
- چک کردن دینام باتری یا همان دینام موتور به صورت دوره ای
- چک کردن سیستم روشنای خودرو و بررسی کلیه اتصالات و کابل هایا نتقال دهنده برق باتری به چراغ ها
- چک کردن شمع و وایر و تعویض به موقع آنها وبررسی وضعیت تک کار کردن موتور در صورت بروز علائم آن
- چک کردن وضعیت کویل و علائم خرای کویل دوبل که همانند شمع و وایر بسیار مهم میباشد