وظیفه سیبک خودرو چیست ؟
خودرو از قطعات مختلفی تشکیل شده است که هر کدام وظایف خاص خود را انجام می دهند در صورت خرابی در هر قسمت به نوعی کل سیستم دچار ایراد می گردد یکی از قطعات بسیار مهم در اتومبیل ها مورد استفاده در سیستم فرمان و سیستم تعلیق خودرو سیبک ها هستند و کاربردشان فراهم سازی امکان حرکت چرخشی در صورت لزوم است سیبک تهیه شده از جنس فلز و کروی شکل بوده که به آن یک بازو وصل است این قطعه درون محفظه فولادی بوده که اطراف آن با لاستیک پوشش داده شده است و همچنین حرکت دورانی دارد حرکت دوارنی موجب می شود که قطعه متصل شده به بازوی سیبک بتواند حرکت به طرف های بالا و پایین را به صورت هماهنگ و همزمان داشته باشد در ادامه به وظیفه سیبک خودرو می پردازیم . همراه مکانیک سیار وحید باشید با :
- چند نوع سیبک اتومبیل داریم ؟
- وظیفه سیبک خودرو
- علایم خرابی سیبک خودرو
- دلایل خرابی سیبک اتومبیل
تعمیر جلوبندی در محل
چند نوع سیبک اتومبیل داریم ؟
سیبک طبق خودرو
ظاهری شبیه به A داشته و اتصال شاسی به سیستم تعلیق را ایجاد می کند .
سیبک بغل شاسی خودرو
شبیه به تکیه گاه عمل کرده و باعث حفظ تعادل اتومبیل می شود .
سیبک مفصلی خودرو
دارای دو مدل معمولی و هیدرولیک است و جعبه فرمان را به سیبک اتصال می دهد .
سیبک زیر اکسل
این نوع که با عنوان سیبک زیر کمک نیز شناخته می شود در سیستم تعلیق و زیر اکسل نصب و از مهم ترین سیبک ها در قسمت جلوبندی به شمار می آید این نوع شبیه به زانو عمل کرده و وظیفه اتصال کمک فنر به بدنه اتومبیل به واسطه طریق های چپ و راست را عهده دار است .
سیبک تعادل خودرو
این نوع سیبک به دلیل دارابودن حالت فنری خود موج گیر نیز به شمار می آید ظاهر آن یو شکل است به همین دلیل از دو قسمت به بدنه اتومبیل و سیستم خودرو وصل می گردد مهم ترین وظیفه سیبک خودرو از نوع تعادل حفظ تعادل خودرو است .
وظیفه سیبک خودرو
مهم ترین وظیفه سیبک خودرو امکان حرکت چرخشی خودرو در صورت لزوم است وظیفه سیبک فرمان این است که فرمان چرخشی را به چرخ ها انتقال می دهد و همچنین سیبک سیستم تعلیق موجب حرکت نرم خودرو هنگام عبور از سطوح ناهموار و دست انداز ها می باشد . جلوگیری از ضربه و ارتعاشات به قسمت جلویی و کابین اتومبیل و چرخش چند محور مجزا به شکل همزمان از دیگر وظایف این قطعه می باشد .
علایم خرابی سیبک خودرو
- هنگام چرخش فرمان , فرمان بلرزد
- فرمان بیش از اندازه خلاص شود .
- ایجاد صدای تق تق در عبور از سطوح ناهموار
- سایش چرخ های جلو
- فرمان پذیری خودرو کم شود
- پس از چرخش فرمان به حالت اصلی بر نگردد یا کشیده شدن فرمان به یک سمت
- فرسودگی دیگر قسمت های سیستم تعلیق
دلایل خرابی سیبک اتومبیل
از جمله مهم ترین عواملی که باعث خرابی این قطعه شده و همچنین باعث می شود وظیفه سیبک خودرو به درستی انجام نگیرد رد از شدن از دست انداز ها و سطوح ناهموار آن هم با سرعت بالا , تصادفات در رانندگی , پوسیدگی و خوردگی این قطعه , لق شدن و شل شدن سیبک می باشد که باعث شده این قطعه آسیب دیده و نیاز به تعویض داشته باشد .